Surfkamp Frankrijk

Op zoek naar een unieke invulling voor een schoolreis? Waarom gaan jullie niet op surfkamp! Binnen de surf community staat het zuidwesten van Frankrijk bekend als een van de beste surfspots van Europa. Het is dan ook niet gek dat er langs de Golf van Biskaje diverse surfkampen te vinden zijn. De combinatie van gespecialiseerde instructeurs, een fijne temperatuur en de rustige golven maken het de ideale bestemming voor beginners.


Neem direct contact op


   Voorbeeld van het reisprogramma:


Graag adviseren we je over een surfkamp schoolreis. Op basis van jouw wensen kunnen wij een passend reisprogramma opstellen.

Dag 1: Begin van het avontuur!

On y va! Of jullie er nu voor kiezen om met vliegtuig te reizen of ouderwets met een van onze comfortabele touringcars, vandaag begint het avontuur! Na aankomst kunnen de leerlingen even rustig het kamp verkennen. Wandel alvast even naar het mooie strand en pak nog net even de zonsondergang mee. Na het eten kun je kun je nog even samen een drankje doen maar, maak het niet te laat, morgenvroeg staat de eerste les op het programma!

Munckhof touringcar

Surfles

Dag 2: Theoriecursus en lessen maar

Na een relaxte nacht wordt je wakker met het geluid van de golven. In het restaurant staat inmiddels al een uitgebreid ontbijt voor jullie klaar. We beginnen de dag met een uitgebreide theorie-cursus. De leerlingen leren alles over de oorsprong van het surfen in Frankrijk, de verschillende boards en wetsuits en uiteraard het belangrijkste, de veiligheid!

Na de lunch is het dan tijd om richting het strand te gaan. Iedere les onder leiding van een professionele instructeur duurt ongeveer twee uur. Dit geeft de mogelijkheid om naast het surfen ook nog andere activiteiten te plannen.

Dag 3: Hossegor

Waarschijnlijk beginnen jullie het surfen al aardig onder de knie te krijgen en daarom staat ook nu de hele ochtend in teken van de golven. Na de lunch is het tijd voor een bezoekje aan het stadje Hossegor. Als jullie de stad inrijden snap direct waarom het de Franse hoofdstad van het surfen is! De stad ademt surfen!

Hossegor

Bayonne

Dag 4: Bayonne

Vandaag even een pauze van het surfen. Op ongeveer een uur rijden ligt de culturele hoofdstad van Frans-Baskenland, Bayonne! Maak samen met gids een stadtour door het historische centrum met karakteristieke vakwerkhuizen. In de middag rijden jullie door richting de uitlopers van de Pyreneeën voor een bezoek aan het ommuurde Saint-Jean Pied de Port.

Dag 5: Beach Volleyball

Zoals jullie inmiddels gewend zijn staat er vanmorgen weer een uitgebreid ontbijt voor jullie klaar in het restaurant van het kamp. Na de surfles en de lunch is het tijd wat sportieve competitie in de vorm van een Beach Volleybal toernooi. Jullie worden opgedeeld in teams en strijden om de eeuwige roem!

Beach volleyball

BBQ

Dag 6: Afsluiting met BBQ

De laatste volle dag al weer! Samen met de instructeurs trotseren jullie nog een keer de golven van de Atlantische oceaan. Na de lunch is de middag vrij te besteden, geniet nog even van het mooie strand of scoor nog even de laatste souvenirs voor het thuisfront. We sluiten het kamp op gepaste wijze af met een BBQ en muziek op het strand.

Bus ter illustratie    Vervoer

De golf van Biskaje is goed bereikbaar met de bus. Het voordeel is dat de bus beschikbaar is tijdens de gehele schoolreis. Ook kennen onze chauffeurs deze streek en zorgen voor veilige in- uitstapplaatsen. Mocht de voorkeur uit gaan naar reizen per trein, verzorgt Munckhof de treintickets en route om comfortabel te reizen. Wil je liever wat sneller naar de golf van Biskaje? Wij zoeken graag naar de best passende vluchttijden binnen het gestelde budget. Tevens verzorgen wij transfers ter plaatse of de juiste route met het openbaar vervoer. Laat ons weten waar de voorkeur naar uit gaat!
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties

Bij de golf van Biskaje hebben wij goede contacten met de beste jeugdhostels en hotels. Omdat wij al jaren groepen plaatsen in deze accommodaties, hebben wij een goede relatie opgebouwd. Hierdoor bieden wij goede prijzen met flexibele voorwaarden aan. Willen jullie liever in een oud klooster, een camping of bij gastgezinnen verblijven? Wij vinden de accommodatie die het beste bij jullie past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen