Schoolreis door Nederland

  

Een unieke reis door Nederland

Wil je dit schooljaar een unieke reis maken door Nederland? Wij bieden de leerlingen een bijzondere schoolreis dwars door ons prachtige kikkerlandje. De reis zit vol met cultuur, historie, sportiviteit en teambuilding. Van de mooie stad tot de interessante natuur, het is een reis die de leerlingen niet zullen vergeten.

Afhankelijk van waar jouw school gelegen is, maken we een logische volgorde door het land.


Neem direct contact op


   Voorbeeld van het reisprogramma:

Graag adviseren we je over een reis door Nederland, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staat een voorbeeldreis.

Dag 1: Maastricht

De reis begint in Maastricht. En hoe kun je beter beginnen dan met een rondleiding door het oude stadgedeelte van Maastricht. Na de rondleiding staan er picknickmanden klaar en mag iedereen zijn favoriete plekje in de stad zoeken om te lunchen.

In de middag gaat de reis verder bij de Mergelgrotten. Hier bestaat de mogelijkheid om door middel van een gids de grotten te ontdekken, maar wie het sportieve wilt opzoeken kan ook kiezen voor een mountainbike tour in de grotten.

Na de indrukwekkende Mergelgrotten gaat de groep naar het hostel om de bagage neer te zetten en op te frissen. Vervolgens ligt er een boot klaar om bij zonsondergang een boottocht over de Maas te maken. Tijdens de boottocht krijgt de groep een diner.


Maastricht Nederland reis

Veluwe Nederland reis

Dag 2: Veluwe

In de ochtend wordt het mooie zuiden achtergelaten en gaat de reis verder. De Veluwe! De welbekende witte fietsen zijn gehuurd om het park te ontdekken en wellicht wilde dieren spotten. Er zijn lunchpakketjes uitgedeeld zodat iedereen tijdens de fietstocht op een mooi plekje kan stoppen om te lunchen.

Aan het eind van de middag brengt de groep een bezoek aan het Kröller Möller museum. Na het bezoek aan dit prachtige natuurgebied en het museum, wordt er gedineerd in een restaurant. Na het opfrismoment in het hostel, staat er nog een leuke wandeling “by night” met de boswachter op de planning.

Dag 3: Amsterdam

Vandaag is de bestemming onze hoofdstad: Amsterdam. Uiteraard is er van alles mogelijk in deze prachtige stad, denk aan een stadswandeling, boottocht of met de fiets de stad ontdekken.

De dag begint met een bezoek aan het Anne Frank museum. Dit belangrijke stukje uit de geschiedenis is interessant voor elke leerling. Vervolgens gaat de groep met de tram richting de Jordaan waar een puzzeltocht uitgestippeld is. Met een kleine prijsuitreiking is het op deze manier extra leuk dit stukje van Amsterdam te ontdekken. Na dit bomvolle dagprogramma gaat de groep naar de oude scheepswerf van Amsterdam. Hier kan iedereen lekker struinen, chillen en wat eten. Vanuit de Scheepswerf zal de bus naar het hostel gaan. Hier maakt de groep zich op voor de laatste nacht en dag van deze unieke Hollandreis!Amsterdam Nederland reis

Zaandam rondreis

Dag 4: Volendam en Zaanse Schans

Na een heerlijke nacht in Amsterdam vertrekt de groep vandaag naar Volendam. Iedereen wordt in de typische kledij van Volendam gehesen om vervolgens de groepsfoto van deze reis te maken. En mochten er liefhebbers zijn, kan de groep een lekkere haring met uitjes happen op de dijk.

Vanuit Volendam vertrekt de bus naar de laatste stop bij de Zaanse Schans in Zaandam. Tijdens de busreis geniet de groep van een broodjeslunch. Eenmaal aangekomen is er veel te zien van de rijke Nederlandse historie, wie kent onze molens nou niet? Ook kan de groep het echte ambacht van de Hollandse houten klomp zien.

Bus ter illustratie    Vervoer door Nederland

Een schoolreis door Nederland is ideaal per bus. Het grote voordeel is dat de bus de gehele reis beschikbaar is. De bagage kan dan ook in de bus blijven tijdens de activiteiten en excursies. Onze chauffeurs kennen Nederland op hun duimpje. Hierdoor weten zij de beste en leukste routes, de handigste parkeerplaatsen en interessante informatie over de bestemmingen. Wil je liever per trein Nederland aan de leerlingen laten zien? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Wij voorzien jullie graag van treinkaartjes en schema’s.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Nederland

Overnachten tijdens de reis is mogelijk in Stay Okay hostels. Het zijn nette hostels die vaak groepen leerlingen ontvangen. In Maastricht ligt het hostel midden in de stad aan de Maas. Het hostel bij Apeldoorn grenst direct aan de Veluwe en in Amsterdam is er keuze uit verschillende locaties. Gaat de voorkeur uit naar een ander soort accommodatie, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen