Klippertocht schoolreis

  

Geef je leerlingen het wauw gevoel!

Wil je leerlingen echt dat ‘wauw’-gevoel geven? En ook nog eens een leerzame reis bieden? Ga dan voor een meerdaagse zeiltocht op een zogeheten “klipper”. Deze prachtige Hollandse zeilboot is al meer dan 100 jaar oud. De groep helpt mee met het zeilen van de oude klipper langs de Waddeneilanden. Tijdens deze reis is niet alleen samenwerking belangrijk, ook persoonlijke kwaliteiten worden naar boven gehaald. Als een echt team varen ze langs de mooiste plekjes van de Waddeneilanden. Afhankelijk van het weer en jaargetij, zijn de dagen gevuld met interessante activiteiten op het wad en de eilanden.


Neem direct contact op


   Voorbeeld van het reisprogramma:

Graag adviseren we je over een Klippertocht schoolreis. Op basis van jouw wensen kunnen wij een passend reisprogramma opstellen.

Activiteit 1: Zeilen

Het avontuur begint in de haven. Zodra de leerlingen aankomen, maken zij kennis met de bemanning en krijgen een rondleiding op de boot. Veiligheid staat natuurlijk bovenop, dus de groep krijgt te horen welke regels er zijn en wat te doen bij noodgevallen. Als de bedden en taken verdeeld zijn, kunnen de trossen los. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteiten tijdens de zeiltocht, maar alleen met goede samenwerking vaart het schip in de juiste richting. Wie ontpopt zich als leider en wie kan creatief oplossen?

Klippertocht zeilen

Klippertocht droogvallen

Activiteit 2: Droogvallen

De Waddenzee staat bekend om zijn vele zandbanken. Je kent ze misschien van de zeehonden die daar heerlijk liggen om uit te rusten. Met een Klipper is het mogelijk om op een zandbank droog te vallen. Elke zes uur wisselen eb en vloed elkaar af. Zodra het eb is, liggen grote delen van de Waddenzee droog. Het zeilschip is ervoor gemaakt om op een veilige manier op het droge stuk Waddenzee te liggen. Vervolgens kan de groep zijn wandelschoenen of laarzen aantrekken en op dit unieke stukje zee lopen. Een ervaring die de leerlingen niet snel vergeten, want zodra ze weer aan boord zijn, stijgt het water snel en ligt de boot weer volledig in het water.

Activiteit 3: De Waddeneilanden

Een bezoekje aan één van de Waddeneilanden mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze reis. We hebben deze keer gekozen voor Vlieland. We bezoeken één van de zes iconische bouwwerken van de Waddeneilanden, namelijk: de Vuurtoren. Op Vlieland staat de kleinste vuurtoren van alle eilanden: de Vuurduin ofwel de rode kabouter. Hij is namelijk zo klein omdat de vuurtoren gebouwd is op een 40 meter hoge duin. Vanuit de toren heb je dus alsnog een verbluffend uitzicht van wel 40 tot 50 kilometer ver. Maar waar dient een vuurtoren voor? Waarom zijn deze gebouwen zo iconisch? Tijdens de rondleiding wordt hier alles over verteld.

Vlieland

Bus ter illustratie    Vervoer

De klipper is uiteraard de gehele reis het vervoer van de leerlingen. Afhankelijk van de grote van de groep, kijken wij samen met onze partner welk zeilschip wordt ingezet. De boot ligt in de standplaats Lauwersoog. Naast de klipper verzorgen wij graag het busvervoer van de school tot aan de boot. Onze eigen bussen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle keurmerken.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties

Unieker dan slapen op een boot krijg je waarschijnlijk niet. De eeuwenoude schepen zijn de afgelopen jaren flink gerestaureerd. Van de buitenkant zijn ze zoveel mogelijk in originele staat gebleven. Het interieur van binnen is volledig gemoderniseerd en de boot heeft een stillere motor gekregen. De gehele groep slaapt in de gemeenschappelijk slaapzaal waar stapelbedden geplaatst zijn. Op het schip is een grote keuken aanwezig.

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Contactpersoon Londen schoolreis

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen