Schoolreis Italië

  

Waarom naar Italië als schoolreis?

Als je denkt aan een schoolreis naar Italië, denk je al snel aan een weekje Rome. Maar wist je dat een verblijf in de hoofdstad ontzettend goed te combineren is met bijvoorbeeld Pompeï?

Om de week zo goed mogelijk te benutten, adviseren wij om met het vliegtuig naar Rome te reizen. We starten hier de reis en gaan vervolgens richting het midden van het land. Hieronder staan Rome, Pompeï en Abruzzo toegelicht als excursie.


Neem direct contact op


    Excursie voorbeeld in Italië

Graag adviseren we je over excursies in Italië, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staat een voorbeeld van een reis door Italië.

Excursie deel 1: Rome

Met een groep leerlingen is drie volle dagen in Rome voldoende tijd om alle hoogtepunten mee te pakken én om nog een leuke workshop of groepsactiviteit te organiseren.

In deze bruisende stad bieden wij onder andere een workshop aan waar de leerlingen pasta’s en/of pizza’s mogen maken die na afloop van de workshop gezamenlijk worden gegeten. Hoe gaaf is dat!

In Rome kun je ervoor kiezen om in gastgezinnen te verblijven, maar overnachten in een ho(s)tel of groepsaccommodatie is ook zeker mogelijk

Rome schoolreis

Excursie deel 2: Pompeï

Voor het tweede deel van de rondreis brengt een comfortabele touringcar jullie in ongeveer 3,5 uur rijden naar Pompeï. Plan een bezoek aan de bekende vulkaan ‘Vesuvius’. Deze unieke ervaring zullen de leerlingen niet snel vergeten. De rest van de middag kan besteed worden in de stad zelf. Laat je onderdompelen in de geschiedenis van Pompeï en laat je vooral verassen door de veelzijdigheid van deze bestemming.

Overnachten in Pompeï is kan bijvoorbeeld in een authentiek (budget) hotel. Bijna alle hotels bieden de mogelijkheid voor halfpension of volpension en zijn gewend aan grote groepen. Erg handig voor wie geen tijd wilt verliezen en zoveel mogelijk van de omgeving wilt zien.

Excursie deel 3: Abruzzo

Voor de laatste bestemming van deze rondreis vertrek je weer per touringcar terug richting het noorden, naar het berggebied van Abruzzo.

Deze omgeving is een stuk rustiger en minder toeristisch dan de vorige twee plaatsen. Dit is een ideale bestemming om de drukke en informatieve reisweek mee af te sluiten.

Na een busrit van ongeveer drie uur arriveer je bij het hotel. Gebruik deze dag om tot rust te komen van de afgelopen dagen. Een groepsactiviteit of een barbecue met z’n allen is natuurlijk altijd een mogelijkheid!

Excursie deel 4: Sportdag & afsluiting;

Na een goede nachtrust in het hotel staat er een sportdag op het programma. Op slechts 45 minuten rijden bevindt zich het gebied ‘Il Bosso’. In deze prachtige omgeving is er ontzettend veel te beleven. Denk bijvoorbeeld aan een kanotocht door de bergrivieren, veilig rotsklimmen of een wandel- en fietstocht in de natuur. Uiteraard worden dergelijke activiteiten onder professionele begeleiding aangeboden.

De laatste dag mogen de koffers weer ingepakt worden en staat de terugvlucht op de planning. De touringcar zal jullie weer naar de luchthaven van Rome brengen (ruim drie uur rijden).

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen