Ardennen inspiratie schoolreis

  

Waarom de Ardennen als schoolreis?

Met slechts enkele uren rijden ben je in de prachtige ongerepte natuur van de Ardennen. Een perfecte bestemming voor een dag- of meerdaagse avontuurlijke schoolreis. De bossen, heuvels, rivieren en rotsen zorgen voor fantastische outdoor activiteiten. Met alle uitdagingen die de leerlingen tegenkomen wordt er continu gewerkt aan teambuilding. Wij zorgen voor een sportieve week waarbij alles tot in de puntjes verzorgd is.


Neem direct contact op


   Voorbeeld van het reisprogramma:

Graag adviseren we je over een reis door de Ardennen, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staat een voorbeeldreis.

Dag 1

Het avontuur gaat beginnen! De bus vertrekt vanaf de school in de ochtend waardoor de groep in de middag bij de accommodatie in de Ardennen aankomt. De leerlingen kunnen rustig de tijd nemen om te acclimatiseren voordat de eerste activiteit op de planning staat. Ze gaan namelijk pijl en boog schieten in de mooie natuur van de Ardennen. Een instructeur zorgt ervoor dat de leerlingen kennis maken met deze sport, dit kan nog eens goed van pas komen deze week. Als de groep terugkomt bij de accommodatie, staat er een lekkere BBQ klaar.

Boogschieten Ardennen

Kajak Ardennen

Dag 2

Na een stevig ontbijt gaat de groep een actieve dag tegemoet, challenge day! De leerlingen vertrekken naar de hoogste en langste brug van België. De echte durfallen gaan klimmen en abseilen over het High Rope parcours. Wat kun je verwachten? Touwbruggen in diverse vormen, een piratennet, tokkelen én een 120 meter ondergrondse doolhof. Als iedereen weer met beide benen op de grond staat, is het tijd voor een lekkere lunch met uitzicht over de glooiende heuvels. In de middag gaan de leerlingen in groepjes kajakken op de Ourthe rivier. Aan het einde van de middag brengt de bus iedereen weer naar de accommodatie waar de dag afgesloten wordt met een poolparty in het overdekte zwembad.

Dag 3

Deze ochtend vertrekt de bus met de groep naar de watervallen van Coo. Met een hoogte van 15 meter, zijn dit de hoogste watervallen van België. De monniken van de Abdij van Stavelot hebben deze waterval gebouwd, die beschouwd wordt als het symbool van de Ardennen. In de middag gaat de groep picknicken in het bos nabij de oude stad La Roche. Dit is ook het startpunt voor de sportieve mountainbike tocht. Via GPS kunnen de leerlingen de verschillende mountainbikeroutes ontdekken. Het is daarna tijd om even lekker bij te komen op het terrasje in La Roche. Voordat de bus weer vertrekt, is er de mogelijkheid om het oude kasteel op de heuvel te bezoeken.

Mountainbike Ardennen

Klimbos Ardennen

Dag 4

Vandaag staat in het teken van de Expedition Robin Hood. De groep wordt opgedeeld in teams die met verschillende proeven de strijd tegen elkaar aangaan. De eerder geleerde skills met het pijl en boog schieten en de GPS opdracht komen nu uitstekend van pas. De verschillende proeven, waarbij oriëntatie, tactisch nadenken en samenwerking benodigd zijn, bepalen de winnaar van Expedition Robin Hood. Tijdens de prijsuitreiking is het tijd voor een hapje en drankje. Vervolgens staat de bus klaar om weer richting school te rijden.

Bus ter illustratie    Vervoer naar de Ardennen

Een schoolreis naar de Ardennen is ideaal per bus. Het grote voordeel is dat de bus de gehele reis beschikbaar is. Bovendien heeft Munckhof een zusteronderneming met eigen touringcars dus kunnen wij dit uitstekend in huis regelen. De bussen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle keurmerken. De chauffeurs kennen de Ardennen op hun duimpje waardoor zij de beste/snelste routes weten, de handigste parkeerplaatsen en interessante informatie hebben over de bestemming. De chauffeurs zijn ervaren met groepen en denken graag mee tijdens de gehele reis. Wil je liever met ander vervoer naar de Ardennen, vraag gerust naar de mogelijkheden.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in de Ardennen

In de Ardennen zijn alle soorten accommodaties mogelijk. Een veel gekozen optie zijn de groepsherbergen, waarbij de leerlingen slapen in verschillende hutten en er beschikking is over grote gezamenlijke ruimten met een keuken en woonkamer. Ideaal voor grote groepen. Voor de echte avonturiers hebben we ook mogelijkheden voor tenten op campings. Vrijwel alles is mogelijk.

Bestemmingen ter illustratie    Bestemmingen in de Ardennen

Wij organiseren reizen op vrijwel alle bestemmingen in de Ardennen. Veelvoorkomend zijn La Roche, Durbuy en Spa Francorchamps. Wij zorgen er altijd voor dat de activiteiten 5 tot 8 km van de accommodatie zijn. Zo hoef je nooit ver te reizen.

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen