Schoolreis naar Madrid

  

Waarom Madrid als schoolreis?

Niet iedereen weet dat Madrid de hoofdstad en de grootste stad van Spanje is. Het is zelfs, na Berlijn de grootste stad van de EU met meer dan 3 miljoen inwoners. Madrid heeft veel te bieden voor elke leerling. Van architectuur tot gastronomie en van geschiedenis tot topsport. Madrid staat ook wel bekend als de stad die nooit slaapt maar ook om zijn stiergevechten en de voetbalclubs: Real Madrid en Atlético Mardrid. Madrilenen zijn altijd op straat te vinden en restaurants gaan pas om 21:00 uur open. De stad heeft dan ook een bruisend nachtleven en veel culturele evenementen. Het warme weer, het lekkere eten, de Spaanse taal en cultuur geeft elke leerling een onvergetelijke ervaring.

Door onze jarenlange ervaring kennen wij alle ins en outs. Samen maken we er voor de leerlingen een onvergetelijke reis van.


Neem direct contact op


Excursies Barcelona    Excursies in Madrid

Graag adviseren we je over excursies in Madrid, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. Palacio Real

Wie wilt er nou niet een bezoek brengen aan één van de grootste koninklijke paleizen van de wereld? Nadat een brand in 1734 het paleis van de koninklijke familie heeft verwoest, is er direct een nieuw paleis gebouwd die in 1755 gereed was. Het paleis heeft een oppervlakte van 135.000 m2 en heeft maar liefst 3418 kamers. Op dit moment wordt het gebruikt als werkplaats voor de huidige koning en is er een deel beschikbaar om te bezoeken. Op gezette tijden mag je een gratis bezoek brengen aan dit prachtige paleis.

Paleis Madrid schoolreis

Parque del buen retiro

2. Parque del buen retiro

In elke stad vind je wel een groen park. Maar dit park in het midden van Madrid heeft echt alles! De geschiedenis van dit park begint al in 1505 en onder elke koning of koningin is het park mooier en groter geworden. Tot op de dag van vandaag worden er vernieuwingen aan het park gebracht. Zo zijn er 130 bomen geplaatst ter ere van de mensen die overleden zijn bij de terroristische aanslag in 2004. Het park heeft veel plekken waar de leerlingen kunnen genieten van een picknick, wandeling, bezienswaardigheid of ze kunnen met een bootje het meer op.

3. El Rastro

Ben je in het weekend met de groep in Madrid? Dan is een bezoek aan de vlooienmarkt ‘El Rastro’ een must. Dit gratis evenement is elke zondag in de wijk ‘La Latina’. In de straat Calle de Ribera Curtidores en op het plein Plaza de Cascorro staan vooral kledingkramen. Maar in alle zijstraatjes vind je leuke antiek, brocante en natuurlijk souvenirs. Zo kan elke leerling zelf rondstruinen, onderhandelen en een leuke herinnering van deze reis meenemen naar huis.

Vlooienmarkt

Bus ter illustratie    Vervoer naar Madrid

Madrid is goed bereikbaar met de bus. Het voordeel is dat de bus beschikbaar is tijdens de gehele schoolreis. Ook kennen onze chauffeurs de stad en zorgen voor veilige in- en uitstapplaatsen. Natuurlijk is vliegen ook een optie. Munckhof verzorgt de vluchten en het vervoer gedurende de reisweek. De reisdagen en tijden zijn voor alle opties flexibel. Afhankelijk van het programma kunnen we dit hier zo efficiënt mogelijk op aanpassen.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Madrid

Wil je de leerlingen een unieke ervaring geven en ze optimaal kennis laten maken met de Spaanse taal en cultuur? Kies dan voor een verblijf bij gastgezinnen. Natuurlijk hebben we ook vele opties voor hostels en hotels. Deze zijn vakkundig geselecteerd op basis van geschiktheid voor groepen leerlingen. Met de meest geboekte hostels en hotels hebben we goede en flexibele afspraken. We adviseren graag over wat het best bij jullie reis past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen