Schoolreis naar Kopenhagen

  

Waarom Kopenhagen als schoolreis?

De Deense hoofdstad ademt een relaxte sfeer en combineert koninklijke grandeur en historie met moderne architectuur en design. De vele parken en duurzame initiatieven maken daarnaast dat Kopenhagen een van de groenste steden van Europa is. Na een schoolreis naar Kopenhagen begrijp je waarom de Denen al jaren in de top drie van gelukkigste volk ter Wereld staan!

Een erg gezellige activiteit voor de leerlingen is om de stad ook vanaf het water in een van de rondvaartboten te verkennen, of te ontdekken waarom Kopenhagen de Design hoofdstad van Europa is in het Design Museum. Het toeristische hart van de stad is Nyhavn, hier vind je de bekende haven met de kleurige huizen maar, ook het wereldberoemde beeld van de Kleine Zeemeermin. De wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis Amalienborg trekt iedere middag veel bekijks.

Maar ook buiten de stad is genoeg te doen! Een dagtrip naar de voormalige hoofdstad Roskilde met haar eeuwenoude kathedraal en Vikinghistorie of steek de Oresund over en bezoek het Zweedse Malmö.

Kortom een schoolreis naar Kopenhagen is er één om niet snel te vergeten!


Neem direct contact op


Excursies Brussel    Excursies in Kopenhagen

Graag adviseren we je over excursies in Denemarken, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. Tivoli Gardens

Een ritje in een van de oudste houten achtbanen ter wereld? In Tivoli Gardens kan het! Gelegen midden in de stad naast het centraal station biedt het park al meer dan 175 jaar vertier voor de inwoners en bezoekers van Kopenhagen. Achtbanen, shows, restaurants, wat je ook zoekt, Tivoli Gardens biedt het! Ook kun je in het park diverse educatieve workshops en rondleidingen doen, een ideale manier om het park en haar geschiedenis beter te leren kennen!

Tivoli Gardens

Design museum Denemarken

2. Designmuseum Danmark

Het Deense Design is wereldberoemd! Sinds 1926 is het Designmuseum gevestigd in een van de mooiste rococo gebouwen die de stad rijk is. Van meubels tot keramiek en mode, het museum heeft zich als doel gesteld bezoekers kennis te laten maken met alle facetten van designontwerp! Geïnspireerd geraakt? Boek één van de design cursussen speciaal opgezet voor de jeugd.

3. Roskilde en Vikingen

Historie, Vikingen en Rock-n-Roll, en dat alles in één stad! Op slecht een half uurtje rijden van Kopenhagen ligt de voormalig hoofdstad Roskilde. Bezoek de door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Kathedraal in het centrum van de stad, of bekijk de 1000 jaar oude schepen in het Vikingschip museum. Voor wat meer moderne cultuur breng je een bezoek aan RAGNAROCK – een museum voor pop en rockmuziek.

Roskilde kathedraal

Kasteel Frederiksborg

4. Kasteel Frederiksborg

Ten noorden van de hoofdstad op ongeveer drie kwartier rijden ligt Kasteel Frederiksborg. Sinds 1878 huisvest dit kasteel het museum of National History. Ontdek de indrukwekkende zalen en kamers waar 500 jaar aan Deense geschiedenis wordt tentoongesteld. Gelegen aan een meer zijn ook de kasteeltuinen zijn een bezoek zeker waard! Een bezoek aan Frederiksborg kan uitstekend gecombineerd worden met een bezoek aan de stad Helsingor. Hier vind je onder andere het Maritiem Museum van Denemarken.

"Ondanks het extra werk in de voorbereidingen door de COVID-maatregelen, was het een fantastische reis. Mede dankzij de hulp van Munckhof is alles zorgeloos verlopen. De leerlingen hebben een fantastische week gehad!" Lees hier de hele referentie

– De Nieuwe Veste uit Hardenberg

Bus ter illustratie    Vervoer naar Kopenhagen

Kopenhagen is in de meeste gevallen goed bereikbaar met de bus. Het voordeel is dat de bus beschikbaar is tijdens de gehele schoolreis. Ook kennen onze chauffeurs de stad en zorgen voor veilige in- uitstapplaatsen. Mocht de voorkeur uit gaan naar reizen per vliegtuig, verzorgt Munckhof graag de vliegtickets en het vervoer ter plaatse. De reisdagen en tijden zijn voor alle opties flexibel. Afhankelijk van het programma kunnen we dit hier zo efficiënt mogelijk op aanpassen.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Kopenhagen

Om echt van de sfeer in Kopenhagen te proeven, kun je verblijven in één van de vele hotels en hostels die de stad te bieden heeft. Deze zijn vakkundig geselecteerd op basis van geschiktheid voor groepen leerlingen. Met de meest geboekte hostels en hotels hebben we goede en flexibele afspraken. Wij kijken graag met jullie naar de mogelijkheden en adviseren jullie daarbij over wat het beste bij jullie past.

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek