Schoolreis naar Dubrovnik

  

Waarom Dubrovnik als schoolreis?

Ben je opzoek naar een verrassende en unieke locatie voor een schoolreis? Denk dan eens aan Dubrovnik in Kroatië. Voor veel mensen een nog onbekende stad maar als je fan bent van de serie ‘Game of Thrones’, dan heb je Dubrovnik vaak voorbij zien komen.

Deze bijzondere vestingstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets. Dubrovnik wordt ook wel de ‘parel van de Adriatische zee’ genoemd. De ommuurde oude stad, het prachtig gelegen Lovrijenac fort, de azuurblauwe zee en lekker eten zijn ideale ingrediënten voor een toffe schoolreis.


Neem direct contact op


Excursies Dubrovnik    Excursies in Dubrovnik

Graag adviseren we je over excursies in Dubrovnik, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. Stadsmuur

Een activiteit die niet mag missen in het programma, is een wandeling van 2 kilometer over de stadsmuur. De eerste muren van Dubrovnik zijn al in de negende eeuw gebouwd. In de loop van de jaren is deze muur verstevigd en uitgebreid met forten. De muren zijn soms wel 25 meter hoog en 6 meter dik. De leerlingen krijgen overal een prachtig uitzicht over de oude stad, forten en kloosters, leuke steegjes en pleintjes, de haven en de zee. Op de muur zijn een aantal plekken waar je kunt uitrusten op een terrasje met een koude frisdrank terwijl je van het uitzicht geniet. Aan het einde bevindt zich de Minceta. Dit fort is erg belangrijk geweest in de geschiedenis voor de verdediging van de stad. Inmiddels kun je de toren beklimmen voor het hoogtepunt van de wandeling.

Dubrovnik stadmuur

Lokrum

2. Lokrum

Vanuit de oude haven van Dubrovnik vaart er elk half uur een boot naar Lokrum. Met ongeveer 10 minuten is de groep op het eiland. Een andere leuke en sportieve manier om het eiland te bereiken is met een kajak. Iedere leerling zal zich hier prima een ochtend of middag vermaken. Zo’n 1000 jaar geleden kwamen de eerste mensen op Lokrum. Zij bouwden een klooster en abdij die inmiddels gerenoveerd en te bezoeken zijn. Op het groene eiland lopen veel konijnen en pauwen en vind je een botanische tuin met exotische planten. Voor de leerlingen zijn er meerdere stranden waar iedereen kan relaxen en zwemmen. Indien de groep iets bijzonders wil, kunnen zij zwemmen/drijven in het zoutwatermeer op het eiland.

3. Montenegro

Maak de schoolreis compleet met een dagtrip naar Montenegro. Vanuit Dubrovnik vertrekt de bus in de ochtend richting de grens. Binnen een uur rij je door de prachtige baaien van Montenegro. De Bus stopt eerst bij het oude plaatsje Perast. Daar bekijkt de groep de vele barokke paleizen en katholieke kerken. Met de boot zijn de leerlingen met 5 minuten bij de ‘Lady of Rocks’. Dit eiland is in de vijftiende eeuw gecreëerd in de romantische Kotor baai. Een ideale plek om dé insta-waardige foto te maken. De bus rijdt vervolgens door naar de stad Kotor. Deze voormalige havenstad was in de middeleeuwen een kolonie van Venetië. Bezoek de oude binnenstad of loop via de ‘ladder’ de berg op om te genieten van het uitzicht over Kotor en de baai die overigens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een dag om niet te vergeten!

Montenegro

Bus ter illustratie    Vervoer naar Dubrovnik

Dubrovnik is goed te bereiken met een vlucht van ruim 2 uur. Vertrek vanaf Rotterdam of Amsterdam is mogelijk voor een mooi tarief. Wij helpen graag bij het uitzoeken van de beste prijs en vliegtijden. Ter plaatse bieden wij een transfer van de luchthaven naar de accommodatie aan.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Dubrovnik

Gelukkig is er een stad waar overnachten nog voordelig kan. Je hebt de beste hotels en hostels in Dubrovnik tegenover een goede prijs. Hierdoor heeft Munckhof een breed aanbod voor ieder wat wils. Wij werken al jaren met deze accommodaties samen, waardoor er goede contacten en afspraken zijn. Wil je weten wat de mogelijkheden voor een verblijf in Dubrovnik zijn? Laat het ons weten en wij gaan graag aan de slag!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen