Schoolreis naar Boedapest

  

Waarom Boedapest als schoolreis?

Wist je dat Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, uit 2 verschillende delen bestaat? Het heuvelachtige Boeda en het vlakke Pest worden gescheiden door de rivier de Donau. Tot 1873 waren het 2 aparte steden maar sindsdien zijn de steden samengevoegd en is de naam Boedapest. Hoe leuk is het om de leerlingen een belangrijk stuk geschiedenis van de stad op deze manier te laten zien? De prachtige kettingbrug is de eerste brug die de twee steden heeft verbonden met elkaar.

Ter ere van het 1000 jarige jubileum van Hongarije zijn er verschillende prachtige bezienswaardigheden gebouwd. Zo is het vissersbastion één van de monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst is. Met een bezoek aan Boedapest kom je niet om deze architectonische hoogstandjes heen. Hierdoor heeft een schoolreis naar deze bijzondere stad genoeg keuze om te zien en te ondernemen. De vriendelijke mensen en gezellige sfeer in Boedapest maken de schoolreis onvergetelijk


Neem direct contact op


Excursies Antwerpen    Excursies in Boedapest


Graag adviseren we je over excursies in Boedapest, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. Gellèrtberg

Een leuke activiteit voor de leerlingen is de top van de 235 meter hoge Gellèrtberg beklimmen. Dit hoogste punt van Boedapest kan te voet of per bus worden bereikt. Onderweg vind je een prachtige kerk gebouwd op een grot en het monument voor Bisschop Gellèrt. Men zegt dat de Bisschop vanaf hier in een dichtgespijkerde ton naar beneden in geduwd. Bovenop de berg staat het vrijheidsbeeld die de bevrijding van de nazi’s herdenkt. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht over de stadsdelen Boeda en Pest. Ook een bezoek aan het Citadel fort bovenop de heuvel is de moeite waard.

Gellertberg beklimmen

Parlementsgebouw Boedapest

2. Parlementsgebouw

Het is absoluut één van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad, het parlementsgebouw van Hongarije. Op een prachtige plek aan de Donau is in 1902 de bouw na 17 jaar dan eindelijk afgerond. Van binnen is het gebouw net zo imposant als van buiten. Met bijna 700 kamers en een oppervlakte van 18.000 vierkante meter heeft het gebouw bijna 20 kilometer aan trappen. Onder de leiding van een gids is de groep welkom om een kijkje binnen te nemen. Onder andere het gouden trappenhuis en de Hongaarse kroonjuwelen zijn te zien tijdens de rondleiding.

3. Széchenyi badhuis

De stad ligt op warm water bronnen waardoor Boedapest ook wel ‘de stad van de spa’s’ genoemd wordt. De geschiedenis van de thermale baden reikt ver terug. De turken en de romeinen lieten de baden aanleggen om te ontspannen of om zich te laten genezen in het helende water. Neem de leerlingen in de avond mee naar badhuis Széchenyi gelegen in het stadpark. Dit is het oudste badhuis van Boedapest en heeft maar liefst 18 zwembaden. Iedereen kan genieten van een ontspannen avondje spa op deze bijzondere locatie.

Boedapest spa

Bus ter illustratie    Vervoer naar Boedapest

Een busreis met een luxe touringcar naar Boedapest is zeker mogelijk. Het voordeel is dat de touringcar de gehele reis beschikbaar is. Wil je liever wat sneller in de stad komen? Dan is een vliegreis een goede mogelijkheid. We zoeken graag mee naar de juiste vluchttijden die bij het gestelde budget passen. Ook ter plaatse kunnen wij zorgen voor transfers en de openbaar vervoer routes. Laat ons gerust weten waar voor de voorkeur naar uit gaat.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Boedapest

Gelukkig is er een stad waar overnachten nog voordelig kan. Je hebt de beste hotels en hostels in de binnenstad van Boedapest tegenover een goede prijs. Munckhof heeft hierin een breed aanbod voor ieder wat wils.

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen