Schoolreis naar Antwerpen

  

Waarom Antwerpen als schoolreis?

Een interessante stad voor een schoolreis, is Antwerpen. Wist je bijvoorbeeld dat Antwerpen al sinds de 16de eeuw bekend staat als de grootste diamantstad ter wereld? Juweliers, edelsmeden en diamantairs zijn gevestigd in het hart van Antwerpen. Bijna alle diamanten in de wereld komen eens in hun bestaan in Antwerpen. Ook de haven, die via de Westerschelde verbonden is met de Noordzee, is belangrijk voor de stad. Na Rotterdam is de haven van Antwerpen de grootste van Europa. Deze twee stadsiconen zijn samengevoegd in het prachtige havengebouw. Het architectonische hoogstandje staat symbool voor de haven en de diamanten waarbij het heden en het verleden van de stad samenkomen.

Het veelzijdige Antwerpen biedt een gegarandeerde leuke schoolreis voor alle leerlingen. En wil je de leerlingen meer van België laten zien? Denk dan aan een combinatie van Antwerpen met bijvoorbeeld Gent, Brugge, Brussel of de Ardennen.


Neem direct contact op


Excursies Antwerpen    Excursies in Antwerpen


Graag adviseren we je over excursies in Antwerpen, op basis van jouw thema kunnen wij een passend reisprogramma opstellen. Hieronder staan enkele voorbeelden van excursies.

1. Museum aan de stroom (MAS)

Dit bijzondere museum heeft 10 verdiepingen en is maar liefst 62 meter hoog. Het gebouw staat het op het hippe ‘Eilandje’ in de oude haven. Het MAS heeft een grote en veelzijdige verzameling van meer dan 500.00 stukken die vol verrassingen zit. Op elke verdieping wacht een ander verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. Het MAS is speciaal gericht op scholen en heeft aangepaste openingstijden waarbij alleen scholen toegelaten worden. Met een speciaal tijdsblok voor jouw school kan de groep veilig en ontspannen het museum bekijken.

Museum antwerpen schoolreis

Antwerpen schoolreis fietstour

2. Fietstour

Wat is er nou leuker dan al fietsend Antwerpen ontdekken? In kleinere groepen komen de leerlingen op de mooiste plekjes van de stad. De gids brengt je naar plekken die je normaal gesproken niet zomaar ontdekt. Zo fiets je door hippe wijken in de oude havenbuurt waarbij je een kijkje neemt bij het symbool van Antwerpen: het havengebouw. In de historische binnenstad vind je eeuwenoude gevels in de nauwe straatjes maar ook op de gezellige Grote markt. De groep maakt een kleine stop bij het Centraal station. Dit prachtige gebouw is meermaals verkozen tot één van de mooiste stations ter wereld. Aan het eind komt de groep in diamantwijk terecht, de gids vertelt daar alles over de rijke multiculturele diamantenhistorie.

3. De Ruien

Met de slogan ‘onder de stad stromen geheimen’ maken zij elke leerling nieuwsgierig. In Antwerpen ligt namelijk een verborgen patrimonium onder de stad. In het rijke verleden is er een net van natuurlijke- en gebouwde waterwegen ontstaan om het water van de haven naar de binnenstad te brengen. Nadat de ruien een stinkende riool vormde, is er besloten om huizen en de prachtige sint-carolus Borromeuskerk op de waterwegen te bouwen. De inmiddels ondergrondse stadsgrachten vormen een stelsel van wel 8 kilometer lang. Een deel van de ruien is opengesteld waar een gids boeiende verhalen, anekdotes en mythes vertelt. De leerlingen ontdekken de ‘onderbuik’ van Antwerpen met een speciaal samengesteld lespakket.

De ruien foto

Bus ter illustratie    Vervoer naar Antwerpen

Een schoolreis naar Antwerpen is ideaal per bus. Het grote voordeel is dat de bus de gehele reis beschikbaar is. De bussen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle keurmerken. De chauffeurs kennen Antwerpen op hun duimpje waardoor zij de beste/snelste routes weten, de handigste parkeerplaatsen en interessante informatie hebben over de bestemming. De chauffeurs zijn ervaren met groepen en denken graag mee tijdens de gehele reis. Wil je liever per trein reizen naar Antwerpen? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Wij voorzien jullie graag van treinkaartjes en schema’s.
 

Gezin ter illustratie    Accommodaties in Antwerpen

In Antwerpen hebben wij goede contacten met de beste jeugdhostels en hotels. Omdat wij al jaren groepen plaatsen in deze accommodaties, hebben wij een goede relatie opgebouwd. Hierdoor bieden wij goede prijzen met flexibele voorwaarden aan. Willen jullie liever in een oud klooster, groepsaccommodatie of bij gastgezinnen verblijven? Wij vinden het verblijf die het beste bij jullie past!

Overige bestemmingen

De meest populaire bestemmingen vind je op onze website. In samenwerking met betrouwbare, lokale partners en onze schoolreis ervaringen willen we ook jouw reis naar één van de hoogtepunten van het schooljaar brengen. Op jouw verzoek maken we graag een offerte op maat: van vervoer tot accommodatie, van OV tickets tot theaterkaartjes, van workshops tot taallessen, legio mogelijkheden in excursies, van lunchpakketten tot dinercruises, etc.

Ben je toch op zoek naar een andere leuke schoolreisbestemming? Klik dan op onderstaande button om meer bestemmingen te bekijken.

 

Overige bestemmingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) schoolreizen, mag Munckhof zich de specialist noemen. De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn enorm.

Heb je specifieke vragen over de mogelijkheden of zijn er andere wensen die je graag zou willen bespreken? Neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer.

 

Neem contact op

Milou Klarenbeek

                            Munckhof is aangesloten bij:

ANVR Logo       SGRZ logo        Calamiteitenfonds schoolreizen