Local organisers

In ieder gebied waar onze gastgezinnen gevestigd zijn, hebben we direct contact met onze “local organiser”. Zij selecteert de gezinnen en is verantwoordelijk voor alles wat betrekking heeft tot de accommodatie.

Zij kent de ”ins and outs” ter plaatse en is graag behulpzaam bij vragen en eventuele problemen. Bij aankomst op de bestemming word je door haar verwelkomd en zal zij er op toezien dat de leerlingen verdeeld worden over de verschillende gastgezinnen aan de hand van de eerder ontvangen gastgezinnenlijst.

De gastgezinnen

Voordat een gastgezin op de lijst van de local organiser komt te staan, wordt een strakke procedure gevolgd:
De local organiser zal het betreffende gastgezin bezoeken, een uitgebreid gesprek met hen voeren en het huis grondig inspecteren. De rol van een gastgezin is er op toe te zien dat de leerlingen zich welkom en prettig voelen in hun “huis”. Er is een selectie van gastgezinnen op verschillende sociaal economische niveaus ontstaan, dit hoeft uiteraard geen invloed te hebben op de gastvrijheid van het gezin.  
Het merendeel van de gezinnen vervult hun verplichtingen met plezier en efficiëntie en heeft ervaring in hun werk. Zij ontvangen regelmatig post van dankbare leerlingen en docenten... een teken van tevredenheid!

De indeling in gastgezinnen

Leerlingen en begeleiders worden in groepjes van 2 tot 6 leerlingen bij de gezinnen ondergebracht. Ieder persoon krijgt een eenpersoonsbed. Leerlingen worden nooit alleen geplaatst bij een gastgezin. Indien gewenst kunnen wij voor de docenten accommodatie in een nabij gelegen Guest House/Hotel/B&B verzorgen.

Deel deze pagina