Gastgezinnen

Voor scholieren is het verblijf bij een gastgezin een van de meest indrukwekkende en onvergetelijke ervaringen die ze tijdens hun schoolperiode op doen.

Het logeren bij gastgezinnen is dan ook onze meest populaire vorm van accommodatie. Dit komt niet alleen omdat het vaak voordeliger is dan verblijf in een hotel met losse maaltijden. Het is een unieke culturele ervaring en laat de leerlingen kennis maken met de lokale bevolking en hun gebruiken en gewoontes. Gegarandeerd gedenkwaardige en indrukwekkende herinneringen!

Ontmoet onze gastouders in Engeland, Schotland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië! Beleef deze bijzondere vorm van accommodatie op één van onze locaties verspreid over Europa!

Docenten kiezen veelal voor verblijf in een nabijgelegen hotel. Ook deze locatie wordt door ons met zorg uitgekozen. De docenten kunnen uiteraard ook in gastgezinnen verblijven.

Voordelen van verblijf bij gastgezinnen

Deze vorm van accommodatie biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met de lokale bevolking, de taal te spreken en een goed beeld te krijgen van de verschillende culturen. Daarnaast kunnen de begeleiders ’s avonds van hun vrijheid genieten en het programma van de volgende dag doornemen, wetende dat hun leerlingen in veilige handen zijn. Dit in plaats van de nachtelijke controleronde te maken in een hostel. De leerlingen verblijven nooit alleen in een gastgezin.

Wanneer je kiest voor een verblijf bij gastgezinnen, vooral als dit de eerste keer is, is het noodzakelijk dat de begeleiders en de leerlingen samen duidelijke afspraken maken om eventuele verrassingen te voorkomen. Het spreekt voor zich dat een verblijf bij gastgezinnen totaal verschilt van een verblijf in een hotel of hostel en dat bepaalde "huisregels" in acht genomen moeten worden. Daarom is het goed van tevoren de verschillende aspecten in detail te bespreken.

Bij de reservering ontvang je van ons de “Munckhof Gids voor groepen die bij gastgezinnen logeren”. In deze gids geven wij jou richtlijnen en regels waarmee je rekening moet houden bij het organiseren van een succesvol verblijf.

Iedere wijk met gastgezinnen heeft zijn eigen kenmerken, waardoor deze juist wel of  niet geschikt is voor jullie groep. Het is van belang het voorgenomen programma en type leerling met ons te bespreken, voordat een specifieke wijk wordt gekozen. Denk ook aan het mogelijke halen en brengen van de leerlingen, voordeligere Guest House accommodatie voor de chauffeur en transport- en vervoersmogelijkheden ter plaatse.

Kort samengevat: Waarom zou je kiezen voor verblijven bij een gastgezin?

  • Volpension verblijf
  • Cultuur en taal
  • Geen nachtrondes voor de docenten
  • Diversiteit in de wijken die aansluiten bij jouw wensen
  • Controle over de leerlingen
  • Voordelige vorm van accommodatie 
Deel deze pagina