Stichting Blinden-Penning

Iedere dag hetzelfde voertuig met zoveel mogelijk vaste chauffeurs is voor blinden en slechtzienden essentieel. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Munckhof.

Stichting Blinden-Penning is een activiteitencentrum voor blinde en slechtziende volwassenen in Amsterdam. Cliënten komen naar de locatie voor uiteenlopende activiteiten. Van koken, bakken en gymnastiek tot knutselen, dansen en yoga. Voor blinden en slechtzienden is het niet eenvoudig om dergelijke activiteiten zelfstandig uit te voeren. Stichting Blinden-Penning organiseert de activiteiten en zorgt voor begeleiding van de cliënten. 

Er zijn korte lijnen en de online tool werkt ideaal

Munckhof is de vaste vervoerspartner van Stichting Blinden-Penning. Irma Schwalbach, directeur van Stichting Blinden-Penning over de samenwerking met Munckhof: “Onze cliënten kunnen door hun visuele beperking vaak niet zelfstandig reizen, goed vervoer is voor ons daarom essentieel. We hebben voor Munckhof gekozen omdat we hoorden dat diverse zorginstellingen in Amsterdam met Munckhof samenwerken en omdat ze een vestiging in de buurt hebben. Ik heb erg tevreden over hoe de samenwerking loopt. Er zijn korte lijnen, er wordt netjes, goed en snel gecommuniceerd en de online tool MobiliteitsManager werkt ideaal. In het verleden werkten we nooit met een tool voor het aan- en afmelden van cliënten, maar dit werkt echt prima!”

Vaste chauffeurs en dagelijks dezelfde voertuigen is erg belangrijk

In de uitvoering van het vervoer wordt extra aandacht geschonken aan de doelgroep. “Het is belangrijk dat al het vervoer met dezelfde rolstoelbussen uitgevoerd wordt. Probeer maar eens met je ogen dicht in een taxi te stappen. Dat is erg moeilijk. Bedenk je vervolgens hoe dit is als er iedere dag een ander soort voertuig staat. Dan wordt dit nog lastiger en kost dit iedere keer veel tijd. Een blinde of slechtziende moet stap voor stap een ruimte ontdekken. Door iedere dag met dezelfde voertuigen en dezelfde chauffeurs te werken raken de cliënten vertrouwd. Ze weten waar stoelen staan, hoe de grip- en geleidestangen in de bus zitten en of ze rechtop kunnen staan. Dat bespaart veel tijd en moeite, dus hier hechten we veel waarde aan. Munckhof luisterde goed naar onze tips en adviezen. Het klantteam heeft dit serieus genomen en meteen doorgevoerd in de planning en teruggekoppeld met de chauffeurs. De communicatie met Munckhof is prima en we zijn erg tevreden over de samenwerking!” aldus Irma Schwalbach van Stichting Blinden-Penning.

www.blinden-penning.nl
 

Deel deze pagina