Samen strijden, samen winnen!

De vervoersbranche en dus ook Munckhof worden zwaar getroffen door de coronacrisis. In tijden waarin er geen sprake meer is van ‘business as usual’, wanneer zelfs ‘out of the box’ oplossingen niet meer toereikend zijn, moeten we bestaande kaders los durven laten en alle mogelijke creativiteit, slagkracht en innovatie inzetten om tot oplossingen te komen om deze coronacrisis het hoofd te bieden. Bijzondere (zeg maar gerust bizarre) tijden, vragen om bijzondere oplossingen. Dus denken ‘without the box’!

Omdenken in tijden van crisis

We moeten omdenken. Weg van de reguliere paden. Op zoek naar kansen om samen te werken en krachten te bundelen. Munckhof gaat deze strijd aan en heeft er 100% vertrouwen in dat we de economische impact van de coronacrisis zullen overwinnen. Dit willen we dus niet alleen doen, maar juist door samen met andere organisaties nieuwe initiatieven op te zetten. En daarom richten wij ons tot u!

Nu bij Munckhof een groot gedeelte van het reguliere werk tijdelijk is weggevallen, zetten wij al onze expertises in om de impact van het coronavirus aan te pakken. Zo helpen wij momenteel met medisch transport en zetten we ons zakenreisbureau in om studenten uit het buitenland te repatriëren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar wij geloven dat er nog veel meer kansen zijn waarbij wij elkaar kunnen helpen.

Lees hier over succesvolle samenwerkingen

Wat heeft Munckhof te bieden?

  • 1300 voertuigen (personenauto’s, personenbusjes en touringcars; deze kunnen ook ingezet worden voor goederentransport (zie foto's))
  • 1500 chauffeurs (die breed ingezet kunnen worden)
  • Een volledig ingericht callcenter met 60 callcentermedewerkers
  • 100 zakenreisspecialisten
  • Een internationaal zakenreisnetwerk in meer dan 40 landen
  • Enorme logistieke kennis
  • Volledig uitgeruste werkplaats met monteurs
  • 25 vestigingen door heel Nederland
  • 100% inzet om de coronacrisis te bestrijden!

Hoe kunnen wij elkaar helpen?

Heeft u een idee waar wij onze expertises kunnen inzetten? Bent of kent u een bedrijf of organisatie die behoefte heeft aan ondersteuning in welke vorm dan ook? Dan komen we graag met u in contact en zoeken we naar een passende win-win oplossing.

Neem contact met ons op via onderstaand formulier. Wij zullen binnen 12 uur reageren.

Enkele voorbeelden van succesvolle samenwerkingen

Nu ons reguliere werkaanbod grotendeels tijdelijk is weggevallen, onderzoeken wij momenteel samen met andere bedrijven en organisaties de mogelijkheden om de inzet van onze capaciteiten te vergroten. Hierdoor ontstaan er interessante samenwerkingsverbanden tussen Munckhof en andere partijen. We geven hieronder een aantal voorbeelden:

Bron- en contactonderzoek GGD Limburg-Noord
Munckhof ondersteunt GGD Limburg-Noord bij het doen van bron- en contactonderzoek, om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dit wordt uitgevoerd door kantoorpersoneel van Munckhof, gespecialiseerd in telefonisch klantcontact. De door de GGD getrainde medewerkers van Munckhof bellen met inwoners die positief getest zijn. 

Bezorgdiensten bijSTOX
De online verkoop van het tuincentrum ging in sneltreinvaart. Met hulp van Munckhof werd al het groen makkelijk, veilig en snel thuisbezorgd. De taxibussen en -chauffeurs werden ingezet om door heel Limburg mensen te voorzien van hun bestellingen. 

Bezorgdiensten aspergepakketten Brienen aan de Maas
Dankzij een unieke samenwerking met sterrenrestaurant Brienen aan de Maas, Verstraaten Groep, OTTO Work Force en Munckhof werden in één weekend meer dan 1000 aspergepakketten bezorgd door heel Nederland. Munckhof zorgden voor de planning, voertuigen en chauffeurs die de pakketten aan huis bezorgden. 

Vervoer coronatesten  
Munckhof vervoert op afroep coronatesten voor een grote zorgorganisatie in Limburg. Dat betekent dat wij testen op een depot ophalen en naar steunpunten van de zorgorganisatie brengen. Afgenomen testen worden vervolgens weer door ons op afroep opgehaald en naar laboratoria van het ziekenhuis gebracht. 

Vervoer zorgkarretjes en PBM-producten 
Het vervoer van o.a. zorgkarretjes (karretjes met verzorgingsproducten) en PBM-producten (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) vanuit het logistiek centrum van een zorgorganisatie, wordt momenteel ook door Munckhof uitgevoerd. De zorgkarretjes met zorgproducten zijn van essentieel belang en zijn dagelijks nodig. Deze worden afgeleverd bij het tot een corona-omgedoopt hotel. De PBM-producten worden dagelijkse vanuit een logistiek centrum naar diverse thuiszorgorganisaties gebracht ter bevoorraading. Zodra nodig gaan we ook ondersteunen bij het vullen van de zorgkarretjes in het logistiek centrum en bij de orderverwerking.   

Vervoer desinfectievloeistof 
Voor een ziekenhuis heeft Munckhof met spoed het vervoer van desinfectievloeistof verzorgd. Deze desinfectievloeistof wordt vervoerd in jerrycans vanuit het een magazijn en wordt vervolgens afgeleverd bij het ziekenhuis aan de andere kant van het land.  

Repatriëring van studenten in het buitenland 
Voor een grote HBO-instelling hebben wij ons zakenreisbureau succesvol in kunnen zetten. Door ons brede netwerk van luchtvaartmaatschappijen aan te spreken, wisten wij studenten die in het buitenland op stage waren veilig en snel naar Nederland te repatriëren.

 

Deel deze pagina

Veelgestelde vragen

Wat voor bedrijven of organisaties zoekt Munckhof?
In principe staan we open voor alle bedrijven en organisaties, zowel profit als non-profit.

Op welke termijn zijn jullie inzetbaar?
In principe per direct. Doordat ons reguliere vervoer nagenoeg stil staat, zijn wij in staat om snel te schakelen en in actie te komen.  

Mag ik ideeën/voorstellen voor andere bedrijven aandragen?
Graag! Ieder idee is welkom. Maak uw idee kenbaar via het formulier op deze pagina.

In welke gebieden kan Munckhof steun bieden?
Bekijk de landkaart voor een overzicht van onze vestigingen. Met 25 vestigingen in heel Nederland kan Munckhof in principe steun bieden door het hele land. We bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

Binnen welke termijn kan ik reactie verwachten?
Wij zullen binnen 12 uur contact met u opnemen.